See the source image

بیماری های دندان در دوران بارداری

اگر مادر در دوران بارداری به خوبی تغذیه کند و مراقبت های لازم از دهان و دندان به اندازه کافی انجام شود ، هیچ مشکلی از نظر دندانپزشکی با دوره طبیعی بارداری وجود نخواهد داشت. با این حال ، اگر مراقبت از دندانپزشکی مورد توجه قرار نگیرد ، در اثر اثرات هورمونی در دوران بارداری ، برخی تغییرات مضر در دهان ایجاد می شود. به عنوان مثال ، با افزایش میزان اسید در خون و بزاق ، پوسیدگی دندان آسانتر می شود. اختلالات لثه نیز به راحتی و بیشتر از قبل اتفاق می افتد.

 

از نظر سلامت دهان و دندان ، میوه ها و سبزیجات ، غلات ، شیر و لبنیات ، گوشت ، ماهی و تخم مرغ باید به صورت متعادل مصرف شود ، که غذاهای اساسی غنی از ویتامین های A ، C ، D و فسفر و کلسیم در کل دوره بارداری مصرف شود.

 

رشد دندان کودک از رحم مادر آغاز می شود. در این دوره مادر باید هم برای سلامتی خود و هم برای رشد دندان کودک خود به یک رژیم غذایی متعادل توجه کند.

 

آیا دندانها در دوران بارداری راحتتر خراب می شوند؟

همانطور که مردم اعتقاد دارند ، این باور که کلسیم در دوران بارداری از دندان مادر خارج می شود و بنابراین هر نوزادی دندان خود را به مادر از دست می دهد کاملاً درست نیست. دلایل پوسیدگی دندان در دوران بارداری می تواند:

- در دوران شیردهی ، تمایل بیش از حد به شیرینی جات و غذاهای ناخواسته ظاهر می شود و مسواک زدن بعد از خوردن آنها نادیده گرفته می شود.

- عدم توجه کافی مادر به مراقبت های دهانی پس از استفراغ در ماه های اول.

- با تأثیر هورمون های بارداری (استروژن ، پروژترون) ، مادری که لثه هایش سریعتر خونریزی می کند از مسواک زدن جلوگیری می کند.

 

آیا می توان در دوران بارداری درمان دندانپزشکی انجام داد؟

- در دوران بارداری ، باید در سه ماهه اول که مرحله رشد اعضای بدن کودک است ، از درمان دندانپزشکی خودداری شود. درمان ها باید به سه ماهه دوم موکول شود ، این مناسب ترین دوره برای درمان های دندانپزشکی است (یعنی ماه های 4 ، 5 و 6 بارداری). سه ماه آخر بارداری مانند سه ماه اول یک دوره حساس است و پس از زایمان باید درمان های فوری دندانپزشکی را ترک کرد.

 

- در شرایط اضطراری مانند دندان یا التهاب لثه ، تصور اینکه عفونت موجود ممکن است رشد کودک را تحت تأثیر قرار دهد بیش از منفی بودن درمان دندان باید مطرح شود و درمان دندان مطابق با توصیه های متخصص زنان انجام شود.

 

آیا در دوران بارداری می توان از بی حسی برای درمان دندان استفاده کرد؟

اگرچه بسیاری از داروها در طول بارداری استفاده و کنترل نمی شوند ، اما هیچ عارضه جانبی بی حسی موضعی که در درمان های دندانپزشکی استفاده می شود ، گزارش نشده است. هنگام استفاده از بی حسی موضعی ، باید مطابق با توصیه های سازنده اقدام شود. در صورت عدم هشدار ، استفاده از داروهای بی حسی موضعی ضرری ندارد.

از انواع مسکن هایی که در دوران بارداری آسیبی ایجاد نمی کنند می توان استفاده کرد.

 

آنتی بیوتیک؟

استفاده از آنتی بیوتیک به ویژه پنی سیلین و مشتقات آن برای کودک مضر نیست.

 

اشعه ایکس؟

اگر در طول این دوره برای درمان بسیار لازم باشد ، می توان 1-2 فیلم داخل دهان گرفت. اگرچه میزان پرتوی داده شده در اشعه ایکس دندان بسیار کم است و خیلی به ناحیه شکم نزدیک نیست ، اما باید از پیش بند سربی استفاده شود تا از تابش نوزاد در حال رشد جلوگیری شود.

در صورت عدم الزام ، این روش باید به بعد از تولد موکول شود.

 

آیا آنتی بیوتیک های استفاده شده در دوران بارداری باعث تغییر رنگ دندان های کودک می شود؟

در دوران بارداری نمی توان از همه آنتی بیوتیک ها استفاده کرد. برخی از انواع آنتی بیوتیک ها را می توان استفاده کرد. گروه آنتی بیوتیکی که باعث تغییر رنگ دندان های کودک می شود "تتراسایکلین ها" است. تتراسایکلین ها آنتی بیوتیک هایی هستند که نباید در دوران بارداری استفاده شوند. ثابت نشده است که آنتی بیوتیک ها به غیر از تتراسایکلین ها باعث ایجاد تغییر رنگ در دندان های کودک می شوند.

 

التهاب لثه در دوره حاملگی

در مراحل اولیه بارداری ممکن است تورم و قرمزی در لثه مشاهده شود. این فرم لثه بسیار حساس است و به راحتی خونریزی می کند.

این تغییرات در لثه های زنان در دوران بارداری به دلیل افزایش ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون است.

التهاب لثه بارداری معمولاً از ماه دوم بارداری شروع می شود و در ماه 8 به اوج خود می رسد و پس از تولد خود به خود بهبود می یابد.

پنجشنبه 13 آذر 1399
بؤلوملر :